WWW.LUBOLUBO.CZ

OBCHOD S VÍNEM OD LIDÍ, KTERÝM VÍNO SKUTEČNĚ CHUTNÁ

Lubo Mikuš

Celý profesní život se věnuji gastronomii a celé to čtvrtstoletí se pořád motám kolem vína. Nemám specifické someliérské vzdělání, ale mám za sebou dlouhá léta praxe, ochutnávání, poznávání a spoustu zážitků, které s vínem přímo nebo nepřímo souvisí.

Zkušenosti jsem sbíral celou dobu zejména ve francouzské gastronomii, třeba v restauraci La Perle de Prague, Céleste restaurantu, Atelier restaurantu ve Vršovicích a teď aktuálně na Malé straně, ale také v Burgundsku či na Korsice, kde jsem dva roky pracoval a žil.

Nejbližší vztah mám zcela přirozeně k vínům z Francie, ale velmi mně baví i Rakousko, Španělsko, Morava nebo Maďarsko či Německo.

Podle čeho vám vína doporučuji? Vše, co vám nabízím jsem ochutnal. Nebudu vám vypisovat zbytečně pohádky, ale doporučím vám jen to, za čím si skutečně stojím. A vy dobře víte, co je nejdůležitější. No přeci CHUTNÁ NEBO NECHUTNÁ!


A koho si občas přizvu na poradu?

David Kuchař, Vladimír Strnad, Thomas z rakouského vinařství Taubenschuss nebo Michala Zazvonila.

Něco vám tady o nich napíšu již brzy.